Hvad er Microsoft Azure?

Microsoft Azure er en stor samling af cloudtjenester (cloud services), som bruges til at opbygge, udrulle og administrere programmer gennem et globalt netværk af datacentre. Azure understøtter en lang række af de mest udbredte operativsystemer, programmeringssprog, strukturer, databaser og enheder.

Azure er så smart, at du hele tiden kan skrue op og ned for kapaciteten. Det vil sige, at du kun betaler for, det virksomheden bruger. Har virksomheden pludselig brug for langt mere eller mindre computerstyrke, hukommelse eller opbevaringsplads, kan dette ændres her og nu. Og det koster ikke ekstra. Derfor er Microsoft Azure en fleksibel løsning, som virksomheden løbende kan tilpasse til sit aktuelle behov. På den måde sikres det, at virksomhedens it-budget ikke stikker helt af.

Virksomhedens krav

De fleste virksomheder har erkendt det. Der er masser af fordele ved at vælge en “Public Cloud”, men hvilket cloud-system passer til din virksomheds behov? Hvis dette spørgsmål skal kunne besvares, skal der først svares på en række forretningskritiske spørgsmål. Hvilke krav har virksomheden til blandt andet sikkerhed & governance, datacenterets fysiske placering, tilgængelighed og integration til eksisterende miljø?

Azure benyttes mange steder både i de private og de offentlige virksomheder

Microsofts public cloud-løsning, Azure, anvendes i dag mange steder i det danske erhvervsliv. Det gælder fra de helt små virksomheder til de helt store, internationale virksomheder. Desuden har mange offentlige institutioner også valgt at benytte Azure som deres cloud-leverandør.

Det får virksomheden i en Azure-løsning:

Azure leverer cloud-løsninger inden for LaaS, PaaS og SaaS samt løsningsmuligheder både med hensyn til public, private og hybrid cloud. Hos Microsoft Azure er virksomhedens data beskyttet under ISO/IEC 27018, og Azure opfylder en lang række af internationale og branchespecifikke overensstemmelsesaftaler som for eksempel ISO 27001, HIPAA, FedRAMP, SOC 1 o SOC 2.

LaaS erstatter de eksisterende on-premise virtuelle servere med en virtuel server i Microsoft Azure, og det kan derfor for store virksomheder være en omkostningseffektiv løsning. Dette er i særdeleshed gældende for virksomheder med integrerede test- og udviklingsmiljøer, da der i public cloud ofte betales efter forbrug. Hvis der slettes ressourcer, kommer der heller ingen fakturaer. Så simpelt er det, og dermed er fleksibiliteten også høj og udviklingen følger virksomhedens tempo.

Virksomheden får fordel af Microsofts sikkerhed, beskyttelse af personlige oplysninger, gennemsigtighed og omfattende overholdelse af angivne standarder sammenlignet med mange andre udbyder af cloud-løsninger. Virksomheden kan også optimere sine ressourcer ved at anvende en hybrid adgang til clouden. Microsoft Azure tilbyder hybrid konsekvens overalt både i forbindelse med programudvikling, sikkerhed og administration og identitetsstyring på tværs af dataplatformen. Dermed mindskes risikoen og omkostningerne ved et hybridt cloudmiljø, og det giver mulighed for et fælles sæt kompetencer og giver mobilitet i programmer og arbejdsbelastning. Du kan læse mere hos Microsoft her.

Flere udbydere tilbyder dig effektiv og optimal udnyttelse af skyen, integration af Azure i virksomheden, så det passer til det eksisterende IT-miljø og virksomhedens behov, og virksomheden kan også få support på Azure-løsningen hele døgnet. Læs mere om mulighederne for at få en Microsoft Azure-løsning, der er tilpasset din virksomhed og jeres behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.