Som arbejdsgiver er det vigtigt at have produktive ansatte uanset arbejdsplads, om det er på kontor, restaurant eller i butik er underordnet. Først og fremmest er personalegruppen selvfølgelig altafgørende, men som deres arbejdsgiver og leder er det vigtigt, at du giver dem de bedste vilkår, du kan, og en del af ansvaret ligger således også i dine hænder. Ud over dine evner og ambitioner er der nemlig helt grundlæggende ting, du kan gøre for dine medarbejdere. Der er nogle ting, du skal være opmærksom på, så her kommer en kort og udførlig guide til, hvordan du bedst muligt udnytter dit personales evner rent professionelt, hvis du er arbejdsgiver på et kontor, og der er garanti for, at de vil elske dig for det, og at de vil bide mærke i det.

Invester i dine medarbejdere

Hvis du gerne vil beholde dine medarbejdere i så mange år som muligt, er det vigtigt, at du passer på dem fra den allerførste dag, de træder ind af hovedindgangen. Her er det altafgørende at have det helt rigtige inventar til kontoret, som eksempelvis hæve-/sænkeborde. Et hæve-/sænkebord er et uundværligt møbel, hvis der bruges lang tid foran computeren som der jo ofte gøres på et kontor, fordi en af de største ulemper ved at arbejde på et kontor er nemlig, at man ikke får gået sine 10.000 skridt om dagen, som er anbefalet af de fleste eksperter. Når man derimod har investeret i hæve-/sænkeborde på arbejdspladsen, bliver der lagt op til, at man i løbet af dagen kan skifte mellem siddende og stående stilling. En bonus er også, at man ikke så let bliver træt i hovedet, som når man sidder ned otte timer i streg, og ryggen vil heller ikke tage lige så meget skade, hvis man skiftevis står og sidder ned i stedet for at sidde på sin flade en hel dag.

Der findes mange forskellige hæve-/sænkeborde i forskellige stilarter og prisklasser, og der er med sikkerhed også et, der passer ind i din virksomhed. Se mere her.

Arbejdsmiljøet er afgørende

Når du har fået styr på de helt basale ting, er det tid til at se ud over de fysiske behov, der kan være på et kontor. Stress er en af de største folkesygdomme i Danmark, og de seneste år er antallet af stressramte eksploderet. Den bedste og mest fordelagtige måde at effektivisere sine medarbejdere på er nemlig via et godt arbejdsmiljø. Et godt arbejdsmiljø kan kendes på, at dine medarbejdere godt kan lide at stå op for at gå på arbejde, samt at de trives på arbejdspladsen. De ansattes engagement afhænger nemlig af arbejdsmiljøet. En god ide er at sætte sig ind i, hvem de ansatte er som personer, og hvad deres liv består af, samt hvem deres familie er, således at de ikke bare er dine medarbejdere. Bliv god til at huske deres navne, spørg ind til deres liv med nysgerrighed, og vær opmærksom på deres behov og deres tilstand. Det handler om altid at være på forkant med sygdomme som stress, og i sidste ende er det ofte arbejdsgiveren, der ikke har været tilstrækkelig opmærksom og imødekommende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.