Noget af det vigtigste på en arbejdsplads er, at der er et godt arbejdsklima og et godt arbejdsmiljø. Det er en central del for dig og alle dine kollegaer, at I glæder jer til at stå op og gå på arbejde – og at I ikke ligefrem frygter det. Er du og dine kollegaer i godt humør og glade for jeres arbejde, vil det nemlig også kunne ses i jeres arbejdsindsats, hvilket til sidst også kommer hele virksomheden til gode. Men det kan være svært, hvis arbejdsmiljøet er trykket og er præget af en usikker og utryg stemning. Der er fx mange arbejdspladser, der gennem den økonomiske krise oplevede, at de havde et usikkert arbejdsmiljø, fordi medarbejderne frygtede, at de ville blive fyret og stå uden et økonomisk sikkerhedsnet. Heldigvis kan du selv gøre noget aktivt for at afhjælpe denne bekymring.  

Sikkerhedsnettet er spændt under dig med en a-kasse

Der er mange mennesker, der frygter at miste deres job af den ene eller den anden grund. Og det kan der også være god grund til. Det kan være, at økonomien er dårlig og på vej ned, eller det kan være, at din arbejdsplads pludselig gennemgår en optimeringsrunde, hvor netop din stilling er blevet overflødig. Det kan være ganske ubehageligt at stå i sådan en situation og ikke vide, hvad fremtiden vil bringe – hverken økonomisk eller arbejdsmæssigt. Det kan derfor være en god ide at planlægge de ting i fremtiden, som du rent faktisk er herre over.

Fortsæt dit arbejde med et smil på læben

Med en a-kasse vil du opleve at have et sikkerhedsnet, hvis du pludselig skulle miste dit job. Hvis du er meldt ind i en a-kasse, vil du kunne få udbetalt dagpenge hver måned, og du undgår på den måde at komme på andre offentlige overførselsindkomster. Det gør, at du vil kunne have flere penge mellem hænderne, end hvis du ikke allerede var medlem af en a-kasse. Ved at tilmelde dig en a-kasse behøver du ikke længere bekymre dig om, hvad der måtte ske for dig, hvis du blev afskediget. En a-kasse kan på den måde give dig en større sikkerhed i din hverdag, hvor du kan fortsætte med at gå på arbejde med et smil på læben.

Anbefal din a-kasse, og hjælp dine kolleger

Det kan lyde som et dårligt salgstrick at sige, at det er vigtigt, at du anbefaler dine kollegaer at melde sig ind i en god a-kasse, men det er faktisk for deres eget bedste. At være medlem af en a-kasse har en lang række fordele – også hvis uheldet ikke er ude, og du ikke står uden job. De fleste danske a-kasser har mange andre tilbud og kurser, som du med stor fordel kan deltage i. Her er der blandt andet arrangementer, som både kan være foredrag og kurser, hvor du lærer, hvordan du præsenterer dig bedst over for arbejdsgivere og kunder. Du kan dermed nyde mange fordele ved at melde dig ind i en a-kasse, foruden den vigtigste at sikre en stabil og tryg økonomisk fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.