Arbejder du på kontor, så betyder det også, at rigtig mange af dine vågne timer foregår lige netop der. Af denne grund er det særdeles vigtigt, at kontoret er et rart sted at være, hvilket mange forskellige faktorer kan bidrage til. Det kan også være, at du kun sidder på kontor et par timer dagligt, men derfor giver det alligevel rigtig god mening at prioritere kontoret højere, end du måske umiddelbart tror. Læs med her og få tips til, hvordan du gør kontoret både rart og inspirerende – hvilket du utvivlsomt vil kunne mærke på arbejdsindsatsen.

Miljø

Når du skal være et sted mange timer og ikke mindst kunne yde en god indsats, er miljø og trivsel rigtig vigtigt. Et godt miljø afspejler sig – ligesom trivsel – i den glæde, du har ved at møde på arbejdet, hvilket er ekstremt vigtigt. Miljøet er vigtigt, fordi det er har, du sidder hver dag og skal arbejde. Din kreativitet og din produktivitet afhænger derfor heraf, hvorfor denne faktor bør prioriteres højt. Du kan variere og tilpasse dit kontormiljø på mange forskellige måder, og en af dem kan eksempelvis være at tilføje behagelige, flotte møbler til rummet. Interesseret? Du kan se et stort udvalg af kontormøbler her. Det kan også være, at kontoret, du sidder i nu, er et ældre et af slagsen med dårligt lys, mangel på plads og generelt dårlige arbejdsforhold; her vil et nyt kontor gør en kæmpe forskel, og du kan se mere her.

Trivsel

Har du det ikke godt med kollegerne, så er det svært at nå i mål med arbejdsopgaverne. Trivsel og velvære på arbejdet spiller en meget stor rolle i den mængde arbejde, du får sat for dagen, samt den kvalitet af det arbejde du leverer. Er du træt af dine kollegaer, er chefen altid negativ, eller er der andet, der nager dig? Så forsøg at ændre dette. Dette kan for eksempel gøres ved teambuilding-kurser eller lignende arrangementer. Nogle gange er en snak med vedkommende også nok. Du vil hurtigt mærke, at arbejdsglæde hænger sammen med arbejdskvalitet.

Fritid

Hvor paradoksalt det end kan lyde, i en artikel der handler om kontorliv, så er fritiden også et vigtigt parameter for et velfungerende arbejdsliv. For at du har overskud, lyst og mod på en god og produktiv dag, kræver det nemlig også, at du har haft fritid og tid til dig selv. Vi kender det alle sammen; hvis tiden til afslapning er knap, så er lunten også oftest lidt kortere. Giv dig selv tid til at koble af og lade op, og se også, om du kan fokusere på at slippe den dårlige samvittighed, når du gør det. Oftest vender vi endnu mere energifyldte og produktive op, når vi vender tilbage fra en god ”opladning”, hvilket resulterer i at arbejdet meget lettere bliver lavet – og endda hurtigere, end hvis vi ikke havde slappet af. Afslapning er med andre ord godt givet ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.