Luk virksomhed – hvordan?

Der findes mange årsager til, at man bliver nødt til at lukke sin virksomhed, men hvordan gør man egentlig, og findes der forskellige måder, at lukke sin virksomhed på? Det kan du læse mere om og blive klogere på her.  

Få professionel hjælp  

Luk virksomhed med hjælp fra en dygtig advokat, der hjælper dig med at undgå potentielle juridiske faldgruber i forbindelse med lukning af din virksomhed. De fleste former for at lukke sin virksomhed, kræver juridisk bistand. Det er individuelt hvad den bedste løsning er, men der findes flere måder at lukke sin virksomhed på. Her kan du læse lidt mere om, hvordan man lukker sin virksomhed i forskellige situationer.  

Hvis din virksomhed er solvent 

Hvis din virksomhed er solvent, kan du vælge at lukke den ved det der hedder opløsning ved betalingserklæring. Dette er faktisk den billigste måde at lukke en virksomhed på, men den kræver at man har fuldstændigt overblik over hvilke økonomiske forpligtelser selskabet har. Årsagen til dette er, at betalingserklæring kræver at man har betalt ud al sin gæld og alle forpligtelser inden man lukker virksomheden. Hvis der så senere skulle dukke op uforløste forpligtelser, så er dette noget man hæfter for med sin privatøkonomi.  

En anden løsning hvis din virksomhed er solvent, er det der kaldes frivillig likvidation. Dette er den mest populære måde at lukke sin virksomhed på, fordi det i modsætning til opløsning ved betalingserklæring, ikke er noget du hæfter med din privatøkonomi for, hvis der dukker op forpligtelser. Denne proces kan tage omkring 6mnd, og det er med andre ord ikke den mest effektive måde, at lukke sin virksomhed på.  

Hvis din virksomhed er insolvent  

Der er helt andre midler der skal til, hvis din virksomhed er insolvent. Det vil sige, at selskabet ikke kan opfylde sine løbende forpligtelser, og disse overstiger værdien af selskabet. Der findes hovedsageligt to løsninger, hvis man skal opløse et insolvent selskab. Den ene er konkursbegæring. Denne konkursbegæring kan komme fra en kreditor, eller fra virksomheden selv via en såkaldt egenbegæring.  

Den anden måde at lukke en insolvent virksomhed på, er gennem tvangsopløsning. Dette er en drastisk måde at få lukket sin virksomhed på, og i lighed med konkurs, ikke noget der er ønskeligt for langt de fleste virksomheder. Det er erhvervsstyrelsen der træffer beslutningen om tvangsopløsning af et selskab, og man kan senere begære om genoptagelse af selskabet.  

Der findes altså flere måder at lukke sin virksomhed på, men det hele kommer an på, om den er solvent eller insolvent. I begge tilfælde kan det godt betale sig, at få god advokathjælp.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.