Fra tid til anden er det nødvendigt at foretage ændringer på huset. Dette kan være af frivillige årsager, for eksempelvis for at ændre husets udseende, men det kan også være af nødvendige årsager for eksempel på grund af sikkerhedsmæssige årsager. Uanset bevæggrunden for at lave arbejde på huset, er det en god idé at leje et stillads, når arbejdet skal foretages. Det er forskelligt fra byggeprojekt til byggeprojekt, hvilken form for stillads, du bør anvende, da stilladser har varierende styrker og goder. Du kan i denne artikel læse mere om, hvilke former for stilladser, du kan anvende til specifikke arbejdsopgaver.

Indendørs samt udendørs arbejde såsom malerarbejde og mindre reparationsopgaver

Hvis du blot skal udføre mindre reparationsopgaver eller malerarbejde, vil et rullestillads være ideelt. Dette kan eksempelvis være et alu-stillads på hjul, som er i stilladsklasse 1-2. Denne model kan fås både i en smal og en bred udgave afhængigt af projektets størrelse. Disse rullestilladser kan anvendes både udendørs og indendørs. En af fordelene ved rullestilladser er, at de er nemme og fleksible at rykke rundt med. Dette betyder, at du nemt og hurtigt kan rulle stilladset andetsteds, når arbejdsopgaven skal udføres et andet sted. Ydermere er det nemt at tilkoble et rullestillads til eksisterende stilladser, hvis du i forvejen har andre. Dette giver gode muligheder for at arbejde i flere niveauer, hvis det er nødvendigt.

Når du skal vælge størrelsen på stilladset, er det bedst at måle højderne. Hvis man går fra cirka- og øjemål, kan man nemt komme hjem med et stillads, som ikke passer til arbejdet. Dette vil være ærgerligt, og derfor bør du måle både stilladshøjden samt arbejdshøjden. På denne måde sikres du bedst muligt, at du får et stillads, som giver dig de bedste forudsætninger til arbejdet. Alt i alt vil et rullestillads give dig megen frihed under dit arbejde, da du opnår en god fleksibilitet. Består dine arbejdsopgaver derfor af mindre reparationsopgaver eller malerarbejde, anbefaler vi stærkt et rullestillads.

Renoveringsarbejde, tilbygning og ombygning samt lettere facade- og tagarbejde

Består arbejdsopgaverne af lettere facadearbejde, tagarbejde, renovering, tilbygning eller ombygning vil et facadestillads være bedst. Et facadestillads er kategoriseret til klasse 3 og er det mest sete stillads i bybilledet samt mest almindelige form for stillads. Facadestilladset monteres på bygninger og kan som sagt anvendes til mange forskellige områder. Skal du for eksempel afrense taget, foretage blikkenslagerarbejde, malerarbejde, tilbygge, ombygge, renovere eller foretage arbejde på husets facade, er facadestilladset ideelt.

Forskellen på et facadestillads og et murerstillads er, at facadestilladset har en mindre maksimal belastning. Du må maksimalt have en belastning på 200 kg pr. kvadratmeter, som er jævnt fordelt på stilladsdækket, med et facadestillads. Derudover har dette stillads en punktbelastning på 150 kg. Dette betyder altså, at facadestilladset er godt til dem, som ikke har et behov for at have meget vægt på stilladset. Målet på stilladset er typisk 0,6-1,25 meter bredt, og det er muligt at indsætte indskudsrammer efter behov. På denne måde sikrer man højst mulig sikkerhed for arbejderne, da eventuelle niveauforskelle udjævnes. Ydermere kan der monteres diverse tilbehør såsom skaktrør, el-hejs, plastikinddækning, net m.m. alt efter projektets behov. Har du lidt større arbejdsopgaver i tankerne, end hvad et rullestillads kan klare, er et facadestillads en rigtig god løsning.

Dette var en gennemgang af to typiske stilladser, som anvendes ved arbejde på private huse. Der findes selvfølgelig mange flere typer af stilladser, der også er mulige at anvende, såsom murerstilladser til byggeri, stålstilladser til tunge opgaver samt arbejdsplatforme og specialstilladser. Hvis du er på udkig efter et sted, som tilbyder stilladsudlejning, kan du klikke her for at se mere. Helge Frandsen A/S har et bredt udvalg af stilladser, som alle er i topkvalitet med høj sikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.