værdsætte

Det sker i mange virksomheder, at nogle medarbejdere arbejder over. En hasteopgave der lige skal gøres færdig, et projekt, der har en stram deadline etc. Der kan være mange gode grund for at give den en ekstra skalle. Oftest er medarbejdernes motivation ikke engang økonomisk. Udbetaling af overtid findes næsten ikke mere. I dag bruges mest afspadsering, og det kan naturligvis også være motiverende for medarbejdere.

At få en forlænget weekend i bytte for et par aftentimer er som regel ikke en dårlig handel. Men i de fleste tilfælde hvor medarbejdere fortsætter efter fyraften, er motivet, at ingen kan lide at lade halvåbne opgaver liggende.  I så fald tager man typisk arbejdet med hjemme, og det kører rundt i hovedet i mange timer endnu. At afslutte arbejdsdagen med færdiggjorte opgaver giver simpelthen mere tilfredsstillelse og ro i sindet.

Undervurder aldrig vigtigheden af positiv motivering

Selv garvede personaleledere undervurderer ofte vigtigheden af værdsættelse. Mange undersøgelser viser, at et rosende ord, et anerkendende skulderklap, er vigtigere for medarbejderne end alt andet. Når en medarbejder føler sig værdsat, er det den en meget stærk motivation.

Det er især vigtigt at du husker dette, når dine medarbejder gør en frivillig ekstraindsats. En god måde at værdsætte deres engagement på, er ved at bestille en lækker takeaway, når fyraftenen bliver udskudt.

Udover at det er en pæn form for anerkendelse, har det også andre fordele: 

Sultne medarbejdere fungerer dårligere

At gå sukkerkold forbindes normal med ekstremsport. Men du kan faktisk sagtens gå sukkerkold, uden at du rører benene overhovedet. Hjernen er en umættelig energisluger. At arbejde kreativt, at bruge hjernen til at knuse problemer, er lige så energikrævende som et maratonløb. Og sukker er kroppens eneste brændsel. Når man siger ”fedtforbrænding, så er det faktisk ikke fedt der forbrændes. Det er fedt der igennem stofskiftet bliver omformet til sukker, som så forbrændes.

Hen mod aftentimerne kan det godt ske at medarbejdere kommer i energideficit. Ganske sandsynlig, hvis ikke de har spist en ordentlig frokost. Derudover er det altid godt for fællesskabet, at spise sammen. Og hvad der er godt for fællesskabet, er også godt for arbejdsklimaet.

Det giver altså god mening at belønne hårdtarbejdende medarbejdere med en takeaway. Og her får du endda en rabatkode til en bestilling

De blå bude med de store termokasser

Rabatkoden er til Wolt. Den smarte finske madudbringningsservice, der har taget verden med storm. Igennem Wolt kan du får udbragt mad fra mange gode restauranter. Wolt står i dette sammenhæng også som kvalitetsgaranti. Det er nemlig kun restauranter der lever op til Wolts kvalitetskrav, der kan få en aftale. Mc Donalds er et af dem. Her finder du en rabatkode til Wolt.

Mc Donalds har været den første fastfood kæde, der er hoppet på sundhedsvognen. Du kan stadig få de gamle Mc klassikere. Men der er nu også et stort udvalg af sund mad, inklusive vegetarmad.

Mc Donalds udbringer ikke selv, som nogle tror. Du får Mc Donalds mad leveret til døren igennem Wolt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *