gaming

gaming

Statistikken viser at 96 % af samtlige teenagere gamer og på verdensplan gamer omkring 2 milliarder mennesker. Det er altså et område der bliver større og større.

Nedenunder kommer der en uddybning på nogle af de udtryk og områder der er ingen for gaming og eSport. 

Hvad er gaming?

Gaming er det engelske udtryk for spil og bruges nu også når der snakkes om at spille videospil. Det har ingen betydning om det foregår på en computer eller en smartphone.

Hvad er eSport?

I dag kan man ikke sige gaming uden også at sige eSport. eSport betyder ”Electronic sports” og er online videospil der bygger på teambaseret elementer og flere spillere på engang. Der konkurreres på nationalt og internationalt niveau og det er i dag muligt at leve som professionel spiller. Mange danske efterskoler tilbyder i dag eSport på lige linje med mere traditionelle fag.

Hvad er en gaming computer?

En gaming computer er en computer specielt designet til at spille videospil. Det vil sige, at de ligner almindelige bærbar men har en lang række tilføjelser der gør dem mere egnet til spil. De er typisk hurtigere og har en kraftigere CPU og flere grafikkort. I takt med at der kommer flere og flere der spiller, bliver der solgt masser af gamer bærbare.

5 gode forældreråd

  • Vær nysgerrig og vis respekt. I dag er det lige så normalt og almindeligt at game som det er at spille fodbold og gå til spejder. 96% af teenagedrenge gamer. Sæt dig ind i hvad det vil sige at game og prøv selv. Det er sjovt og viser samtidig respekt for dit barns hobby.
  • Strukturer dagligdagen. Sæt rammer og planlæg. Et spil tager typisk 30 min og det er ikke muligt at sætte det på pause. Så planlæg og fortæl dit barn i god tid at der er aftensmad så de ikke starter et nyt spil. Derved undgås mange konflikter.
  • Ordentligt udstyr. Da der oftest spilles i mange timer ad gangen, er et ordentlig udstyr vigtigt. Det er ikke kun computeren der skal være ordentlig. Vægt en god mus, et godt keyboard, stol og høretelefoner lige så højt så syn, hørelse og holdning ikke ødelægges.
  • Gode computerspillere dyrker motion og spiser sundt. For at blive en god computerspiller kræves der gode og hurtige reaktionsevne og at man kan koncentrere sig i mange timer. Det er derfor vigtigt at motionere, spise sundt og få nok søvn. Myten om cola og pizza og computer holder altså ikke hvis man vil blive en god spiller.
  • eSport bør dyrkes i en klub. Mange klubber og foreninger har i dag eSport. Det samme har mange efterskoler. Meld derfor dit barn ind. Ikke kun bliver dit barn bedre til eSport, men også møde en masse andre unge med samme interesserer. Mange klubber har også det nyeste udstyr.

Afhængig af gaming

Føler du at gaming har taget overhånd og har du lyst til, at der også er tid til andre ting, er det vigtigt at du sætter små realistiske mål, der er nemme og overholde og som på sigt vil hjælpe dig til at få brudt den dårlige vane.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.