Der er ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt i skat. Som selvstændig har du jo allerede rigelig udgifter at fokusere på, så hvorfor ikke spare lidt, der hvor du kan. Og skat er netop et af de områder, hvor du har muligheden for at spare penge. Det kræver selvfølgelig, at du husker at trække dine bilag fra. Især nogle mindre bilag vælger man ofte at undlade, men husk at mange bække små gør en stor å. I denne artikel kan du læse om nogle af de ting, du som selvstændig kan trække fra i skat.

Posterne som de fleste husker at trække fra – eller gør de?

Hovedreglen siger at du kan få skattefradrag for de udgifter, der kræves for at sikre din virksomheds indkomst, såfremt du kan dokumentere udgifterne – så gem alle kvitteringer og bilag.

Ting som langt de fleste husker at trække fra i skat er ting som varekøb, inventar, revisor- og advokatudgifter, husleje, el, varme og forsikringer. Men når det kommer til ting som maskiner, internet, telefon, bilkørsel osv. kan man godt blive noget mere i tvivl. Hvis du er helt på herrens mark i forhold til det at bogføre, selskabsskatter osv. så læs en selskabs guide.

Husk at trække elektronikken fra

Du har anskaffet dig en Mac computer til virksomheden, men har du husket at trække den fra i skat? Med en selskabsskat på 25% og en investering af en Mac computer til 12.000 kr. + moms så giver det omkring 3.000 kr. i skattefradrag. Dette er ting du ligeså godt kan huske at få med. Køber du senere en ny Mac oplader, fordi den gamle oplader er gået til, eller fordi du har fundet en bedre oplader, så husk da også at trække denne fra. Det kan godt være, at det er en mindre udgift, men ikke desto mindre er det penge sparet i skat.

Det samme gælder, hvis du bruget Wi-Fi i din virksomhed, og routeren står dumt placeret. For at få Wi-Fi rundt i hele virksomheden kan du have behov for en effektiv Wi-Fi repeater, og dette er endnu engang en udgift, du bør huske at trække fra i skat. Selvom du måske kun investere et par hundrede til et par tusinde kroner på sådanne tiltag, så husk at for hver 100 kr. du trækker fra, så har du sparet 25 kr. i skat. Med en beregnet selskabsskat på 25%.

Hvordan er det nu med bilen?

Spørgsmålet der ofte opstår, er hvorvidt man kan trække kørsel fra i privat bil på arbejdet. Og det kan du godt, hvis du gør det rigtigt. Bruger du din private bil i egen virksomhed, kan du få fradrag for den erhvervsmæssige kørsel, såfremt du fører kørebog. Det anbefales at bruge Skatterådets satser for erhvervsmæssig kørsel i egen bil, der giver 3,53 kr./km op til 20.000 km pr. år og herefter 1,93 kr./km ved al kørsel over de 20.000 kr. Dette er satserne fra 2017, som reguleres hvert år. Hvis du derfor har egen virksomhed som kørende sælger, er der altså også en del penge at trække fra i skat i forhold til kørsel i egen bil. Så husk at trække alle små udgifter fra, så vil du opleve store besparelser i sidste ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.