Der findes ingen gode undskyldninger for ikke at have en webshop eller hjemmeside, hvis du er selvstændig erhvervsdrivende. Dine kunder og potentielle kunder er online, og derfor skal du også være det. Det kan dog være en kompliceret proces at starte en webshop, hvis du ingen erfaring har inden for dette felt. Du kan derfor gøre klogt i at vælge en hosted udbyder som fx en SmartWeb webshop, der er utrolig simpel at anvende, samtidig med at du har mulighed for at skræddersy platformen til din virksomhed. Læs videre, og bliv klogere på, hvorfor du skal have en webshop, og hvordan du skal være dig ad.

Nemt og tilgængeligt

Der er utrolig mange fordele ved at have en webshop, og en af dem er, at denne kan drives fra hvilket som helst sted, så længe du har en internetforbindelse. Det er altså ligegyldigt, hvorfra du styrer webshoppen, og dit geografiske marked er utroligt stort, da alle har adgang til denne fra en computer, tablet eller smartphone. Det kræver altså ikke det store at drive en webshop udover tid og erfaring. Det vil eksempelvis i begyndelsen tage lang tid at håndtere kundemails, men med en professionel webshop kan tiden på dette mindskes betydeligt.

En skræddersyet webshop kan ydermere være med til at styrke din virksomheds brand, der på længere sigt kan skabe øget omsætning. Du har også mulighed for at gøre brug af dropshipping, når du har en webshop. Det betyder, at du først bestiller varen hjem fra din leverandør, når en kunde har bestilt denne hos dig. Det kan dog betyde længere leveringstid for kunden, men du skal bruge færre penge på forsikring, og du har ikke dine penge bundet i en lagerbeholdning. Du skal klart overveje dropshipping, hvis du ikke har den store egenkapital at starte virksomhed for.

Derfor skal du vælge en hosted e-commerce platform

Groft sagt findes der to forskellige systemer: open source og hosted. De to typer har flere fællestræk, da de begge koster penge, skal opdateres løbende og driftes på en server. Der er naturligvis også mange forskelle samt fordele og ulemper. Den primære grund til, at du skal vælge et hosted system, er, at du ikke nødvendig behøver at bruge lige så mange timer på alt det tekniske – eller ikke kan finde ud af det. Et hosted system vil altid kunne tilbyde dig de funktioner, du har brug for i opstartsfasen, og du behøver ikke at kende til programmering. Oftest vil der også være rig mulighed for god kundesupport, så du altid kan få eksperthjælp. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke har samme mulighed for at skræddersy din webshop, som du vil have ved open source.

Du kan dog altid prøve webshopsystemerne, inden du køber dem, så du kan tjekke, om systemet matcher dine ønsker og krav. Du har altid, ved et hosted system, rig mulighed for at ændre webshoppens design, da disse type systemer er ret fleksible.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.