Både reglerne og lovgivningen om brug af autostole opdateres jævnligt, og det er derfor vigtigt at følge med i nyhederne for at være på forkant med udviklingen. I denne artikel har vi derfor samlet alt nødvendig viden der medfølger ved fremtidigt køb af en autostol. 

Længe har det været et lovkrav at alle børn under 135 cm skal placeres i en autostol. Årsagen til dette skyldes, at der årligt er flere hundrede som mister livet i trafikken på tragisk vis. For derved at forsøge at forhindre disse fatale uheld i at opstå, foretager regeringen løbende skærpende lovkrav og sikkerhedsregler. 

ECE-mærket 

For at kunne sikre sig at de autostole som produceres og anvendes overholder lovgivningen, har man således valgt at mærke dem med det såkaldt ECE-mærke. Dette mærke indikerer at autostolen lever op til EU´s sikkerhedskrav, og således er velegnet i trafikken. ECE-mærket består af af en række bogstaver og tal og skal enten fremgå som ECE-44-03, ECE-44-04 eller ECE-R-129. Denne https://autostol.dk/test-af-autostole/ guider til nogle af de bedste og mest sikre på markedet. 

Fremadvendt / bagudvendt autostol 

Man skelner overordnet mellem en fremadvendt eller bagudvendt autostol. For at skabe størst sikkerhed for sit barn, anbefales det, at man de første år benytter sig af den bagudvendte autostol. Kun 4/5 forbrugere gør dette, da mange ikke er bekendt med forskellen på den fremadvendte og bagudvendte. I tilfælde af uheld, vil den bagudvendte autostol fordele kraften på både nakke og ryg, og de fatale skader vil således minimeres. Særligt når barnet er i sin spæde alder kan dette have stor betydning for uheldets udfald.  

Hvis reglerne ikke overholdes 

Overholdes reglerne ikke, kan det få store konsekvenser for chaufføren. Det er nemlig chaufførens ansvar at alle regler overholdes og hermed også at autostolen er korrekt placeret. Er dette ikke tilfældet, kan det medføre en bøde og i værste fald et klip i kørekortet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.