kugledyner

kugledyner

Danskerne er for alvor ved at få øjnene op for kugledyner
Det er vigtigt at få sin søvn og at være veludhvilet, for at klare hverdagen og dens gøremål. Flere begynder så småt at opdage effekten af kugledyner. Tidligere har kugledyner mest været forbeholdt børn med ADHD eller lignende diagnoser, da dynen hjælper dem med at slappe af i hele kroppen. Men en kugledyne kan hjælpe mange flere til at få en bedre søvn. Har du bare det mindste søvnbesvær, så bør du prøve en kugledyne, da den højst sandsynligt vil have en gavnlig effekt på din søvn.

Hvad er en kugledyne?

En kugledyne består en dyne med plastikkugler i. Hver eneste kugle er syet ind i dynen, sådan at kuglerne ligger adskilt og på bestemte steder i dynen, sådan at de ikke klumper sig sammen eller larmer. Endvidere er der fiber- eller dunfyld som i almindelige dyner. Der findes også kugledyner, som har små perler i i stedet for kugler, men det er primært dem med de større kugler, der anvendes. Mens man sover trykker kuglerne blidt mod kroppen, og hjælper den med at holde ro, sådan at får den optimale søvn.

Hvordan virker en kugledyne?

En kugledyner virker således, at kuglerne stimulerer kroppens nervesystem blidt, sådan at kroppen og hjernen slapper bedre af, og man dermed får lettere ved at falde i søvn og forblive i søvnen til søvnbehovet er afdækket. Endvidere øger en kugledyne niveauet af melatonin, som er kroppens naturlige søvnhormon. Så uanset om du lider af søvnbesvær, eller blot ønsker at optimere din søvn, så kan det gavne med en kugledyne. Tyngden af kugledynen kan sammenlignes lidt med at svøbe en baby. Babyer falder nemmere til ro, når de svøbes, i det hele deres krop påvirkes og slapper af af det lette tryk fra svøbet.

En kugledyne er god mod stress

Mennesker der er stressede, kan have rigtig stor glæde af en kugledyne, da den giver dem ro i kroppen, så de dermed får den nødvendige hvilen i nervesystemet og i kroppen generelt, der under stress arbejder på højtryk. Dermed ikke sagt, at man kan fortsætte det stressede liv, ved at sove med en kugledyne om natten, der skal selvfølgeligt ske ændringer i ens hverdag, der mindsker stressen, men dynen kan være en stor hjælp til at komme ud at stressen. Stress kan forblive i kroppen i flere år, derfor er det godt at få total ro under nattesøvnen.

Den vigtige søvn

Det er afgørende for vores sundhed og vores velbefindende, at vi sover godt om natten. Hvor mange timers søvn, hver enkelt har behov for er individuel, men fælles er, at søvnen er nødvendig for at kroppen kan restituere, læring lagres, kræfter samles med videre. Vi kender alle til perioder, hvor vi ikke har sovet optimalt. Især nye forældre til spædbørn er pressede på søvnen, som har de aldrig oplevet det tidligere. Derfra stammer betegnelsen ”ammehjerne” om glemsomme kvinder, der ammer flere gange om natten, og dermed har både en kort og afbrudt søvn over en længere periode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.