Trænger du til nye udfordringer? Måske savner du menneskelig kontakt på dit nuværende arbejde? Måske elsker du allerede at arbejde inden for detailhandel? Sandheden er, at detailhandel er en utrolig spændende branche at arbejde i, hvor du med garanti vil kunne blive udfordret på både dine sociale færdigheder, dine sælgerfærdigheder og arbejdet med tal, budgetter og regnskaber. Hvis dette lyder som noget for dig, kan du læse videre og blive klogere på, hvorfor du skal vælge et arbejde inden for detailhandel.

Hvad er detailhandel?

Du vil komme til at beskæftige dig med salg af varer til en lang række forskellige forbrugere afhængig af, hvilken butik du arbejder i. Formålet er altså at købe varer hjem, som du sælger videre til forbrugeren. Der er utrolig mange led i processen fra at indkøbe de rette varer, til at forbrugeren står med dem i hånden og er villig til at betale for dem. En spændende proces, der vil udfordre dig på mange måder.

Dagligvarehandel

To tredjedele af dagligvarehandel omfatter handel med fødevare og drikkevarer. Herunder findes supermarkeder, discountbutikker og stormagasiner samt ikke-specialiserede forretninger. Dagligvarehandel er en branche, der har stået over for store ændringer de seneste år, og dette vil kun tage til i fremtiden. Hvis du ønsker at arbejde i en branche med forandring, er det dagligvarehandel, du skal vælge.

Specialbutikker

Her kræver det særligt, at du har en bred viden om de produkter, du skal sælge. Du vil typisk skulle have en faglig uddannelse, så du kan fordybe dig i netop de produkter, som sælges i den forretning, du arbejder i. I en specialbutik vil du typisk have meget kundekontakt, hvor du skal tage tage dig af loyale kunder, der vælger netop din forretning fremfor andre. Dine sociale kompetencer vil i den grad blive udviklet.

E-handel

Handel med varer og ydelser via internettet og andre netværk er lige nu i voldsom vækst og vil også være det i de kommende år. Der findes ingen grænser for, hvad der handles med online, hvilket giver dig rig mulighed for at vælge netop dén type virksomhed, som du drømmer om at arbejde for.

Du vil ikke have den fysiske kundekontakt, men i stedet være stærk til at kommunikere over telefon, e-mail og andre online værktøjer. Her skal du også tage stilling til, om du ønsker at arbejde hos en virksomhed, der har specialiseret sig i eksempelvis smykker og sælger Michael Kors ure, eller om det skal være en hjemmeside, der sælger en bred vifte af produkter og ydelser.

Udfordringerne er mange

Inden for detailhandel vil du have rig mulighed for at udvikle dine sociale kompetencer samt dine salgsevner. I en fysisk butik vil du som oftest have en mentor, der hjælper dig med at udvikle dine forskellige færdigheder, så du kan arbejde dig op ad rangstigen i den virksomhed, du arbejder i. Mulighederne er mange inden for detailhandel, hvor du både kan handle med luksusvarer, discountvarer eller det midt imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.