Drømmer du om at have eget firma? En drøm, hvor du er din egen chef, styrer økonomien selv og tager de endelige beslutninger? Hvis ja, så skal du være indstillet på, at det kræver passion, mange timer samt viljen til at begå fejl. At være selvstændig er ikke et 8-16 job, men nærmere et 6-22 – hver dag. Det er utrolig meget tid, du skal bruge, men kommer du først rigtig i gang, og får du fat i kunderne, kan du se frem til at få en gulerod i sidste ende, som typisk vil være en god løn.

Dog skal det siges, at livet som selvstændig også byder på andre goder. Du får frihed, bliver chef, opnår prestige, og al fremgang for virksomheden er fremgang for dig personligt. Er du klar på at skyde iværksætterdrømmen i gang for alvor, så læs med her og bliv klogere.

Få styr på din online markedsføring

For at skyde dit eventyr i gang med manér er det vigtigere end nogensinde, at du har styr på din online markedsføring. Stort set alle kunder handler ind online, og hvis du vil gøre dig nogen forhåbninger på et presset markedet, skal alt spille til perfektion. Når det kommer til markedsføring online, er SEO (søgemaskineoptimering) en vigtig del.

Dette er en optimeringsform, som medvirker til, at din side kommer til at rangere bedre på Google. Det er kun omkring 10 procent, som klikker videre til side to, og der er altså markant færre på side tre og fire. Derfor er det vigtigt, at du kommer op på side et, så du kan tage del i de 90 procent, der handler på første side. Har du ikke selv styr på SEO, er der en lang række virksomheder, der kan hjælpe dig på rette kurs.

I forbindelse med din markedsføring online er det ligeledes vigtigt, at du udnytter sociale medier såsom Facebook, LinkedIn, Instagram samt alle de andre. På disse medier kan du nemlig målrette din markedsføring, så du kun rammer de personer, der faktisk kan være potentielle købere, og det skal du derfor ligeledes have gang i, hvis du vil være tydelig på nettet.

Start i dag og drop dårlige undskyldninger

Ligesom mange andre ting i livet kan man nemt komme til at udskyde tingene. Slankekuren starter mandag, opsparingen venter til næste måned – eller man starter sin egen virksomhed næste år. Ved at blive ved med at udskyde tingene får man det aldrig gjort, og de bliver dermed ikke til noget. Har du forhåbninger om, at din virksomhed skal blive til noget, er det med at starte op lige nu og her. Det går ikke, at du udskyder – hvor meget tror du i virkeligheden på det, hvis du ikke går ”all in”? Tror du på det, starter du allerede i dag.

Her var nogle få råd, som du måske kan benytte på din rejse, men der findes et hav af flere imputs, du kan bruge på din videre færd. Har du brug for flere råd og tips, kan du her læse mere om det at starte som selvstændig på denne side. Her kan du blive inspireret af en succeshistorie fra Mads, der er sprunget ud i livet som iværksætter og har opnået stor succes med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.