Når man lige har startet sin egen virksomhed op, så er det garanteret fordi, man har fået en rigtig god idé, som man gerne vil føre ud i livet. Man er ofte ivrig efter at få kunder og komme i gang med arbejdet, samtidig med at man ikke endnu har tjent nogle penge. Men når man starter en virksomhed, så må man altså regne med underksud de første par måneder. For der er nogle ting, som man absolut ikke må spare på som iværksætter, hvis ens virksomhed skal lykkes.

Dine arbejdsforhold på dit kontor

Som iværksætter er dit kontor din arbejdsplads. Hvad enten du har lejet dig ind på en kontorplads, eller du blot har et lille skrivebord i lejligheden, så er det vigtigt at tænke over, hvordan dine arbejdsforhold i dette kontor er. Er der plads til kreativitet og fordybning? Sidder du godt? Har du en ordentlig computer og en passende computerskærm?

Kontoret som arbejdsplads er især vigtigt, hvis du har startet en virksomhed, hvor kundekommunikation er meget vigtig, og du gerne vil have, at kunder kan komme ind på dit kontor. Her skal du altså have et rum for dig selv, der er indrettet og rent. Det indebærer at købe og holde grønne planter, have gode og flotte siddepladser, en god atmosfære og måske et flot kaffebord eller sofabord af marmor.

Din egen sikkerhed og rygdækning

Som iværksætter er man ofte ivirg efter at få nye kunder og vil gerne tage lidt af prisen eller aftale noget uden en kontrakt, hvis kunden beder om det, bare for at få noget erfaring. Men man skal huske sit værd som arbejder, og man skal huske at rygdække sig selv, selv om det for eksempel kan være grænseoverskridende at bede om flere penge for et arbejde, man har udført.

At rygdække sig selv betyder også at blive medlem af en billig a-kasse og fagforening, som kan stå bag dig, hvis der skulle gå noget galt. Det er altså en vigtig og god investering at gøre sig, når man er nyopstartet iværksætter.

Dine pauser i løbet af dagen

Til sidst er det vigtigt at få en ordentlig arbejdsrutine. En ordentlig arbejdsrutine betyder, at man kan finde ud af at disponere sin arbejdstid i løbet af dagen og ugen. Det handler altså både om at kunne hanke sig selv op og få noget arbejde gjort, men det handler i lige så grad om at holde pause fra arbejdet, hvis man har arbejdet for meget og ikke længere kan tænke klart.

Mange nye iværksætter er ivrige efter arbejde og vil arbejde rigtig meget for at noget kan lykkes, hvilket peger på et højt ambitionsniveau, som i sig selv jo er godt. Men hvis ikke man husker at disponere sin arbejdstid ordentligt og holde pauser, så kan det gå ud over kvaliteten af arbejdet og ens mentale sundhed. Pauser i løbet af dagen er altså heller ikke noget, man skal spare på som iværksætter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.